ø20x224 (11xD) in 42CrMo4:

Boren van diepe gaten in assen diameter 60mm. Productietijd met 33% versneld en standweg met meer dan 25% verhoogd.

Voor een gerenommeerde machinefabriek in Nederland zijn de Becut® boorplaten een op een tegenover een andere spade drill getest met een zeer positief resultaat.

De werkstukken van 42CrMo4 met 700N/mm2 treksterkte zijn assen van 60x300mm waarin 224mm (11xD) diepe boringen van diameter 20 geboord worden. De bewerking vindt plaats op een Mazak QuickTurn Nexus 350-IIM, De boorhouders is opgenomen met een standaard E2 VDI houder.

Met een bestaande boorhouder met gespiraliseerde spaangroeven werd de Becut® boorplaat op performance en standweg getest. De voeding kon met 33% verhoogd worden. Dit resulteert in kortere spanen waarmee tevens een meer gecontroleerd en rustiger boorproces gecreëerd is. Ondanks dat het materiaal langspanig is, is door de hoge voeding geen spaanbreek cyclus noodzakelijk. Ondanks dat er  geen voorcentrering is toegepast, loopt de boor rustig in met dezelfde condities als het diepboorproces.

De volgende verbeter stap zal met een Becut® HH-1.0-270-W25 boorhouder. Deze hebben een nikkel coating waardoor minder koudlas in de spaangroeven zal ontstaan.

33% sneller en meer dan 25% meer standweg! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *