PM2-n1250-f045

Vele malen sneller in Alu 7075 op DMG Sprint 65 draaicentrum.

Met de huidige wisselplaat kon van een andere fabrikant kon maximaal f=0.18mm/n worden toegepast. Bij een hogere voeding was de weerstand van de boor te hoog waardoor het dunwandige werkstuk in de klauwplaat ronddraait wat beschadiging aan zowel werkstuk als klauwplaatbekken veroorzaakt.

PM-serie boorplaten:

De BecutĀ® premium HSS 8%Co PM boorplaten met TiAlN+/TiN coating snijden zo veel lichter dat fors hogere voedingen konden worden toegepast. De voeding werd in stapjes verhoogd naar uiteindelijk f=0.45mm/n voeding. Bij een lage voeding van f=0.25mm/n en f=0.35mm/n waren de spanen onregelmatig van lengte wat duid op een niet beheerst boorproces. De spanen kunnen zich ophopen rondom de boorschacht en mogelijk ophopen in de boringswand. Deze producten worden veelal in de weekenden onbemand geproduceerd, een 100% betrouwbaarheid is de minimale eis. Vanaf f=0.40mm/n werden perfecte spanen geproduceerd.

CN-serie boorplaten:

De BecutĀ® hardmetaal gepolijste CN boorplaten blijken met zowel een lage voeding als een hoge voeding perfecte korte spanen te genereren. Van f=0.25mm/n tot f=0.45mm/n kon een 100% beheerst proces worden gegarandeerd. De standtijd zal nu langdurig getest worden, volgens verwachting zal deze ook fors verhoogd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *